Drejtori rr?shqitje Bilanci dhe interesi skema shlyerjes lineare

Huazuar para, ajo do t? paguhet n? m?nyr? t? paracaktuar n? momentin e huamarrjes.
zakonshme ?sht? rr?shqitje bilanci kryesor dhe skema e shlyerjes s? interesit drejt-line midis tyre.
Kjo ?sht?, financave konsumatore dhe kart? krediti ?sht? nj? m?nyr? q? ?sht? p?rdorur edhe n?, si? jan? avantazhet dhe disavantazhet ?sht? vullneti i till? integral ?far? ?sht? ajo.

 

lidhura / kryegj?ja dhe interesi fikse norma rrotullues
ngjashme / ?sht? kryesor norm? fikse rrotullues

 

?far? ?sht? kryesor rr?shqitje bilanci dhe metoda e shlyerjes s? interesit drejt-line?

kryesor rr?shqitje bilancit dhe metoda e shlyerjes s? interesit drejt-line ?sht? ajo q? ?sht? zakonisht t? referuara si "rr?shqitje Bilanci rrotullues metod?".
si diferenc? e metod?s tjet?r shlyerjes, shuma e shlyerjes p?r huamarrjen nuk ndryshon ?sht? b?r? nj? tipar.
P?rve? k?saj, q? nga huamarrja n? sistemin rrotullues, ?sht? edhe nj? pik? p?r t? p?rs?ritet huazuar nuk e kalon kufirin.
ai q? ?sht? par? shpesh n? kredit? e kart?s, n? vitet e fundit financave t? konsumit q? ?sht? huamarrja themelore duke p?rdorur k?t? metod? jan? gjithashtu shum?. Sapo kam zbatohet
caching do t? thon? se kjo ?sht? metod? p?r syrin. Shembuj specifike t?

 

kryesor rr?shqitje bilancit dhe interesi skema shlyerjes lineare

N?se ju

p?r shembull 200,000 jen huazohet n? normat e interesit prej 14%, shuma q? do t? paguhet pas nj? muaji jan? si m? posht?.
(20 Man × 14%) × (30 ÷ 365 dit?)
= 28,000 × 0.082
= 2296 jen
drek? 4 servings, dhe duke pasur parasysh, ju thoni se nuk ?sht? nj? sasi shum? t? madhe parash.

 

shlyerjes ?sht? paguar n? shum?n mujore shlyerjes fikse do t? ndryshojn? n? var?si t? bilancit. N? qoft? se ju mori procedur?n, t? tilla si rritja e
mesme ?sht?, le t? kujtojm? se ?do Pagesa n? koh? edhe deri.

 

P?rfitimet n? p?rfitimet

bilanci

rr?shqitje kryesore dhe skem?n e shlyerjes s? interesit lineare n? principalit rr?shqitje bilancit dhe metod?n e shlyerjes s? interesit lineare ?sht? q? ju leht? p?r t? b?r? plane p?r sasin? mujore shlyerjes s? parave.
P?r k?t? arsye, ajo ?sht? edhe m? pak rrezik t? vonuar dhe ?do shans pa dashje. T? tilla si
jetojn? vet?m, menaxhimi i parave mesi juaj, kushdo q? do t? jet? nj? m?nyr? p?r shlyerjen e rekomandimeve.

 

P?rve? k?saj, nga kompania huamarrjes, ?sht? e mundur q? un? t? reduktohet Pagesa.
Kjo ?sht? koha e shlyerjes, n?se m? pak se fillimisht ?sht? kryesor, gj? q? mund t? b?het ofert?n n? m?nyr? t? till? si nj? telefon apo zyra. T? tilla si
shtrimin n? spital t? papritur, madje ndodh ?sht? ndonj? shans p?r probleme, ?sht? b?r? rrezik edhe m? e leht? p?r t? shmangur q? shlyerjes nuk mund t? kryhet.

 

P?rve? k?saj, kur ka ndodhur nj? shpenzim i papritur, ?sht? nj? p?rpar?si e madhe p?r t? qen? n? gjendje p?r t? marr? hua nj? shtes?, n?se ka vend n? shum?n e marr? hua. N? rastin e p?rdorimit t? huave me kart?
, p?rve? nj? ATM kushtuar edhe, edhe ajo ?sht? b?r? n? dispozicion nga ATM e nj? dyqan. N?se ne
Pagesa mujore t? shkojn? n? m?nyr? t? vendosur, do aq e leht? p?r t? krijuar nj? cik?l q? t? marr? hua vet?m kur ?sht? e nevojshme ?sht? merit?.

 

disavantazh n? principalit rr?shqitje bilancit dhe skem?n e shlyerjes s? interesit lineare < Disavantazhi n? / h2>

rr?shqitje bilanci kryesor dhe metoda e shlyerjes s? interesit drejt-line, ka nj? rast n? t? cilin shumica e shlyerjes b?het interes, mund t? p?rmendet se. Kur
t? vazhdoj? t? paguaj? nj? sasi minimale t? parave q? ?sht? dh?n? ?do muaj, nuk ulet ?sht? shuma mjaft e pages?s, ajo nuk ndryshon barr?n n? portofolin tuaj.
rezultat, ajo do t? jet? sulmuar nga iluzionin se ekziston nj? shpenzim i mujore fikse, q? rruga p?r t? paguar b?het larg.

 

Prandaj, n? qoft? se ju nuk e p?rdorni p?r t? ndihmuar me nj? sy p?r t? planifikuar n? nj? periudh? t? shkurt?r kohe, jo n? afat t? gjat?, gjithashtu shlyerjes do t? p?rfundoj? m? p?rgjithmon?.
Kjo ?sht? gjithashtu e v?rtet? n? asnj? m?nyr? t? shlyerjes, por n? qoft? se ju nuk kthehen kur ju mund t? ktheheni, do t? ?oj? n? nj? rezultat q? m? von? pik?llon qaf?n e tij.

 

P?rve? k?saj, n? rastin e kryerjes s? huamarrjes n? rrug?, duhet t? rrisin sasin? e parave n? koh?n e shlyerjes, kjo ?sht? nj? e v?rtet? e r?ndomt? q? nuk ?sht? m? n? t? gjitha reduktuar.
n? supozimin gjithmon? "p?r t'u kthyer", p?rpiqen t? mbajn? n? mend p?rdorimin e planifikuar.

 

P?rmbledhje

kryesor rr?shqitje bilancit dhe interesi lineare Metoda e shlyerjes

, nga sasia e parave ose huamarrjes bilancit n?nshkruar p?r huamarrje, ?sht? ajo q? pagesat mujore t? ndryshme.
Shuma shlyerjen e planit ?sht? gjithashtu e leht? p?r t? ngritur, ?sht? se ajo ?sht? edhe paqe e mendjes k?do q? d?shiron t? marr? hua p?r p?rfitime t? par? t? parave n? koh?.
kishte vonuar harrojn? dat?n e ripagimit, q? ju do t? jet? gjithashtu e mundur p?r t? zvog?luar gabimet.

 

Megjithat? dobish?m nga ana tjet?r, n? qoft? se ju nuk do t? b?j? nj? plan t? fort? shlyerjes, duhet t? kihet kujdes q? do t? pasohet nga nj? jet? q? kthehet vet?m interes edhe pas p?rgjithmon?. T? tilla si kur t?
holla mund t? p?rballoj?, s? bashku t? b?j? pagesat, dhe t? ket? parasysh n? m?nyr? q? t? zvog?loj? numrin e her? shlyerjes edhe pak, thuhet t? jet? nj? mjet i mir? leht? p?r t'u p?rdorur. Disavantazhi n?
principalit rr?shqitje bilanci dhe metod?n e shlyerjes s? interesit lineare, ka nj? rast n? t? cilin shumica e shlyerjes b?het interes, mund t? p?rmendet se. Kur
t? vazhdoj? t? paguaj? nj? sasi minimale t? parave q? ?sht? dh?n? ?do muaj, nuk ulet ?sht? shuma mjaft e pages?s, ajo nuk ndryshon barr?n n? portofolin tuaj.
rezultat, ajo do t? jet? sulmuar nga iluzionin se ekziston nj? shpenzim i mujore fikse, q? rruga p?r t? paguar b?het larg.

 

Prandaj, n? qoft? se ju nuk e p?rdorni p?r t? ndihmuar me nj? sy p?r t? planifikuar n? nj? periudh? t? shkurt?r kohe, jo n? afat t? gjat?, gjithashtu shlyerjes do t? p?rfundoj? m? p?rgjithmon?.
Kjo ?sht? gjithashtu e v?rtet? n? asnj? m?nyr? t? shlyerjes, por n? qoft? se ju nuk kthehen kur ju mund t? ktheheni, do t? ?oj? n? nj? rezultat q? m? von? pik?llon qaf?n e tij.

 

P?rve? k?saj, n? rastin e kryerjes s? huamarrjes n? rrug?, duhet t? rrisin sasin? e parave n? koh?n e shlyerjes, kjo ?sht? nj? e v?rtet? e r?ndomt? q? nuk ?sht? m? n? t? gjitha reduktuar.
n? supozimin gjithmon? "p?r t'u kthyer", p?rpiqen t? mbajn? n? mend p?rdorimin e planifikuar.

 

P?rmbledhje

kryesor rr?shqitje bilancit dhe interesi lineare Metoda e shlyerjes

, nga sasia e parave ose huamarrjes bilancit n?nshkruar p?r huamarrje, ?sht? ajo q? pagesat mujore t? ndryshme.
Shuma shlyerjen e planit ?sht? gjithashtu e leht? p?r t? ngritur, ?sht? se ajo ?sht? edhe paqe e mendjes k?do q? d?shiron t? marr? hua p?r p?rfitime t? par? t? parave n? koh?.
kishte vonuar harrojn? dat?n e ripagimit, q? ju do t? jet? gjithashtu e mundur p?r t? zvog?luar gabimet.

 

Megjithat? dobish?m nga ana tjet?r, n? qoft? se ju nuk do t? b?j? nj? plan t? fort? shlyerjes, duhet t? kihet kujdes q? do t? pasohet nga nj? jet? q? kthehet vet?m interes edhe pas p?rgjithmon?. T? tilla si kur t?
holla mund t? p?rballoj?, s? bashku t? b?j? pagesat, dhe t? ket? parasysh n? m?nyr? q? t? zvog?loj? numrin e her? shlyerjes edhe pak, thuhet t? jet? nj? mjet i mir? leht? p?r t'u p?rdorur. Disavantazhi n?
principalit rr?shqitje bilanci dhe metod?n e shlyerjes s? interesit lineare, ka nj? rast n? t? cilin shumica e shlyerjes b?het interes, mund t? p?rmendet se. Kur
t? vazhdoj? t? paguaj? nj? sasi minimale t? parave q? ?sht? dh?n? ?do muaj, nuk ulet ?sht? shuma mjaft e pages?s, ajo nuk ndryshon barr?n n? portofolin tuaj.
rezultat, ajo do t? jet? sulmuar nga iluzionin se ekziston nj? shpenzim i mujore fikse, q? rruga p?r t? paguar b?het larg.

 

Prandaj, n? qoft? se ju nuk e p?rdorni p?r t? ndihmuar me nj? sy p?r t? planifikuar n? nj? periudh? t? shkurt?r kohe, jo n? afat t? gjat?, gjithashtu shlyerjes do t? p?rfundoj? m? p?rgjithmon?.
Kjo ?sht? gjithashtu e v?rtet? n? asnj? m?nyr? t? shlyerjes, por n? qoft? se ju nuk kthehen kur ju mund t? ktheheni, do t? ?oj? n? nj? rezultat q? m? von? pik?llon qaf?n e tij.

 

P?rve? k?saj, n? rastin e kryerjes s? huamarrjes n? rrug?, duhet t? rrisin sasin? e parave n? koh?n e shlyerjes, kjo ?sht? nj? e v?rtet? e r?ndomt? q? nuk ?sht? m? n? t? gjitha reduktuar.
n? supozimin gjithmon? "p?r t'u kthyer", p?rpiqen t? mbajn? n? mend p?rdorimin e planifikuar.

 

P?rmbledhje

kryesor rr?shqitje bilancit dhe interesi lineare Metoda e shlyerjes

, nga sasia e parave ose huamarrjes bilancit n?nshkruar p?r huamarrje, ?sht? ajo q? pagesat mujore t? ndryshme.
Shuma shlyerjen e planit ?sht? gjithashtu e leht? p?r t? ngritur, ?sht? se ajo ?sht? edhe paqe e mendjes k?do q? d?shiron t? marr? hua p?r p?rfitime t? par? t? parave n? koh?.
kishte vonuar harrojn? dat?n e ripagimit, q? ju do t? jet? gjithashtu e mundur p?r t? zvog?luar gabimet.

 

Megjithat? dobish?m nga ana tjet?r, n? qoft? se ju nuk do t? b?j? nj? plan t? fort? shlyerjes, duhet t? kihet kujdes q? do t? pasohet nga nj? jet? q? kthehet vet?m interes edhe pas p?rgjithmon?. T? tilla si kur t?
holla mund t? p?rballoj?, s? bashku t? b?j? pagesat, dhe t? ket? parasysh n? m?nyr? q? t? zvog?loj? numrin e her? shlyerjes edhe pak, thuhet t? jet? nj? mjet i mir? leht? p?r t'u p?rdorur. kryesor rr?shqitje bilancit dhe interesi lineare Metoda e shlyerjes
, nga sasia e parave ose huamarrjes bilancit n?nshkruar p?r huamarrje, ?sht? i ndrysh?m nga Pagesa mujore.
Shuma shlyerjen e planit ?sht? gjithashtu e leht? p?r t? ngritur, ?sht? se ajo ?sht? edhe paqe e mendjes k?do q? d?shiron t? marr? hua p?r p?rfitime t? par? t? parave n? koh?.
kishte vonuar harrojn? dat?n e ripagimit, q? ju do t? jet? gjithashtu e mundur p?r t? zvog?luar gabimet.

 

Megjithat? dobish?m nga ana tjet?r, n? qoft? se ju nuk do t? b?j? nj? plan t? fort? shlyerjes, duhet t? kihet kujdes q? do t? pasohet nga nj? jet? q? kthehet vet?m interes edhe pas p?rgjithmon?. T? tilla si kur t?
holla mund t? p?rballoj?, s? bashku t? b?j? pagesat, dhe t? ket? parasysh n? m?nyr? q? t? zvog?loj? numrin e her? shlyerjes edhe pak, thuhet t? jet? nj? mjet i mir? leht? p?r t'u p?rdorur.